Σε οριακή κατάσταση το Θεαγένειο Νοσοκομείο

Σε οριακή κατάσταση το Θεαγένειο Νοσοκομείο

Αρ. Πρωτ. 7612/09.04.2012

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το Θεαγένειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης. Τα προβλήματα, που έχουν σωρευτεί στο νοσοκομείο είναι αρκετά, οδηγώντας στην υπολειτουργία του και σε εκρηκτική κατάσταση. Το ιατρικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι εφημερίες από τις αρχές του χρόνου. Οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και σε γενικότερες κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα.

Το Θεαγένειο Νοσοκομείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα, εξυπηρετώντας χιλιάδες ασθενείς ευρύτερα στην περιοχή. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του. Τα προβλήματα είναι τεράστια, το νοσοκομείο οδηγείται σε αδιέξοδα και για αυτό το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να επιληφθεί του θέματος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης;